Про це Порошенко заявив на нараді з керівниками парламентських фракцій, повідомила прес-служба глави держави.

Президент зазначив, що під амністію не підпадають правопорушники, які скоїли злочин за статтями Кримінального кодексу: умисне вбивство, тероризм, замахи на життя державного діяча, співробітника правоохоронних органів, судді, згвалтування, мародерство, знущання над загиблими, знущання над пам'ятниками, і цілий ряд інших статей, які повинні забезпечити цілісність нашої держави.

"
Решта статей – це абсолютно нормальна світова практика - є інструментом, який дозволяє розпочати політичну реалізацію програми з впровадження миру. Немає зараз більш важливого завдання для нас, ніж мир. І це – ключові позиції, які його забезпечать. Звертаю вашу увагу, що зрив цього процесу тягне за собою непередбачені наслідки, і кожен з вас може зрозуміти які", - підкреслив Порошенко.

Як відомо, глава держави Петро Порошенко планує запропонувати Верховній Раді звільнити від відповідальності людей, які вчинили кримінальні або адміністративні злочини на території Луганської або Донецької областей починаючи з 22 лютого 2014-го року.