Про це агентству УНІАН у Польщі сказав представник штабу Дуди, відповідальний за організацію зустрічей нового глави держави, Кшиштоф Щерський.

Остаточно, на жаль, не вдалося узгодити календарі обох учасників, але зустріч була перенесена на інший термін, а не скасована,
— сказав він.

За його словами, сторони хотіли скористатися візитом Порошенка у Варшаву на матч фіналу Ліги Європи. Це мала бути приватна зустріч з Дудою, який офіційно вступить на посаду глави держави на початку серпня.

Читайте також: Анджей Дуда про Україну: ТОП-цитати майбутнього Президента Польщі

"Така можливість була, але виявилося, що нею не можна скористатися через організаційні причини. Немає жодного іншого підтексту, крім того, що не вдалося узгодити календар", — сказав політик.

Щерський наголосив, що Дуди сьогодні навіть не буде у Варшаві. Водночас політик не уточнив, коли може відбутися зустріч Порошенка та Дуди, зазначивши, що сторони будуть над цим працювати.

Нагадаємо, раніше з'явилась інформація, що 27 травня Петро Порошенко проведе у Варшаві зустріч з новообраним президентом Польщі Анджеєм Дудою. Пізніше польські ЗМІ спростували інформацію про ймовірну зустріч Петра Порошенка і новообраного президента Польщі Анджея Дуди у Варшаві 27 травня.