Про це в інтерв'ю російському виданню "Слон" сказав радник Президента України Юрій Бірюков.

"Вони ж самі потім говорили, що полювали на Ан-26 — десантно-транспортний. А ракета вибрала собі більш велику ціль — ну це було так, як невстановлені українські військові невстановлено збили російський Ту-154 над Чорним морем. Стріляли по мішені, а ракета вибрала ціль з більш якісним підсвічуванням, ну і відповідно більшого розміру, і перенавелась", — сказав Бірюков.

Читайте також: Журналісти дослідили, як на Донбасі з'явився фатальний “БУК”

На уточнююче запитання журналіста, чи дійсно цей транспортний літак летів одночасно з Boeing, радник президента відповів: "Так, Ан-26 там був".

За його словами, швидше за все, сепарасти промахнулися.

Я не чув версії, що вони спеціально хотіли збити пасажирський літак. Це як обстріл Маріуполя: стріляли по блокпосту — потрапили в житлові будинки. Мавпа з гранатою — страшна річ,
— вважає Бірюков.

Нагадаємо, голландські журналісти знайшли нові докази того, що малайзійський Boeing був збитий з території, контрольованої бойовиками.

В кінці грудня Нідерланди оприлюднили попередні дані розслідування щодо теракту MH-17. Згідно з ними, у тілах жертв авіакатастрофи малайзійського Boeing 777 виявили металеві фрагменти, які можуть бути елементами ракети.

Як відомо, пасажирський літак збили над Донецькою областю 17 липня. Тоді загинули усі пасажири і члени екіпажу, загалом 298 осіб.