Про це попереджають експерти та керівники компаній світової індустрії хайтека.

У Таїланді в результаті повеней виявилися затопленими кілька індустріальних зон, де розташовані заводи з виробництва жорстких дисків. Промисловий цикл на цих підприємствах вимагає стерильності. Але вода затопила цехи і склади на цих підприємствах. Скільки потрібно часу на відновлення виробничого циклу - невідомо.

Японські компанії "Хітачі" і "Тошиба", а також американські "Вестерн Діджитал" і "Еппл" мають заводи з виробництва, або розміщують замовлення на жорсткі диски в Таїланді. Керівник корпорації "Еппл" Тім Кук вже повідомив, що "кілька підприємств на території Таїланду зараз знаходяться в неробочому стані. Я впевнений, що в результаті стихійного лиха в Таїланді на світовому ринку виникне дефіцит жорстких дисків", - підкреслив Т.Кук.

Нагадаємо, у центральній і північній частинах Таїланду під водою опинилися тисячі гектар сільськогосподарських угідь. Повені в Таїланді завдали істотної шкоди економіці країни. Збиток, за деякими оцінками, може істотно перевищити початкові оцінки в 10 мільярдів доларів.