Відповідаючи на запитання журналістів, Кличко зазначив: "Всі, з ким я зустрічався, вважають, що це є одним з варіантів перезавантаження влади".

За його словами, сьогодні припинити ескалацію напруженості в Києві може одна людина — Президент України Віктор Янукович.

Відповідаючи на питання про ту підтримку, яку він очікує з боку ЄС і США, лідер УДАРу відповів, що "народ України вимагає всіх видів підтримки в досягненні компромісу між ним і владою".

"Персональні санкції проти людей, які винні в порушенні прав людини сьогодні допоможуть у досягненні компромісу", — підкреслив він.

При цьому Кличко додав, що "всі члени уряду вже інтегрувалися до Європи: багато хто з них купує європейські машини, лікується в європейських клініках їхні діти навчаються в європейських навчальних закладах".

Відповідаючи на питання про можливі відповідні кроки опозиції на ініціативи влади, Кличко сказав, що поряд з такими ініціативами "тривають арешти учасників протесту, в тому числі учасників Автомайдану, триває побиття людей".

Нагадаємо, у Мюнхені відкрилася Міжнародна конференція з безпеки. Головними темами форуму є врегулювання конфлікту в Сирії і політичного протистояння в Україні. До Мюнхена вирушили Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Петро Порошенко і в.о. міністра закордонних справ Леонід Кожара.