"Ситуація дуже серйозна. Жителям дачних кооперативів та житлових будинків в районі Карпівки і Смоленки необхідно залишити свої будинки і тимчасово переїхати на безпечну територію", — цитує прес-служба адміністрації Забайкальського краю слова Ільковского.

Раніше була оголошена евакуація жителів котеджного селища Добротний, цей населений пункт розміщений між Карпівкою і Смоленкою.

Ільковський підкреслив, що "ситуація посилюється штормовим вітром — пориви досягають 30 метрів за секунду".

Наше завдання зараз відстояти район Смоленки, а також кордон між Смоленкою і Карпівкою,
— сказав губернатор.

Також повідомляється, що станом на 14:00 за місцевим часом (11:00 мск) на території Забайкалля активні 53 пожежі, з них 12 локалізовані. "Загальна площа спалаху складає близько 4,8 тисяч га", — додали в прес-службі.

"У роботі з гасіння загорянь задіяна 1 тисяча осіб і 204 одиниці техніки", — йдеться в повідомленні.

Постанова про введення в лісах Забайкальського краю режиму надзвичайної ситуації підписана главою регіону 24 березня цього року.

"Горить ціла вулиця будинків, будинки горять дуже сильно, пожежних машин не вистачає, оголосили евакуацію, в Карпівку і далі нікого не пропускають, поліція оточила виїзди, не можна виїхати. У селищі відключили світло", — повідомило джерело агентству TihonskyTV.

Нагадаємо, у російському МНС повідомили про те, що масові пожежі в Сибіру погасили. Внаслідок вогню загинуло 15людей, близько 600 — постраждали. Близько тисячі трьохсот будинків згоріли дотла. Без житла залишилось майже дві тисячі людей.