Про це представники "Правого сектора" розповіли виданню 0629.

Командир 8 окремої роти "Правого сектора" Андрій Червень зазначив, що дав наказ покинути Широкино до 27 березня та до 1 квітня покинути зону проведення АТО.

За його словами, повинні вийти всі підрозділи, які не входять до складу ЗСУ і Нацгвардії. Червень також сказав, що він не може не підкоритися наказу.

При цьому начальник штабу 8-ї окремої роти ДУКа "Правого Сектора" "Аратта" Артем Луцак, псевдо "Доктор" підтвердив цю інформацію.

"Він заявив, що Червню поставили ультиматум: або ДУК "Правий сектор" "лягає під будь-яку офіційну структуру, або залишає зону АТО", — сказав він.

Зараз, за словами Луцака, бійці "Правого сектора" відходять з "червоної зони" на базу.

Водночас прес-офіцер сектору "М" Олег Сушинський зазначив, що у Широкино стоять "Азов", "Донбас" і Нацгвардія.

Щодо ДУК "Правий сектор" Сушинський сказав: "Є цивільні люди, які вважають що допомагають батальйону "Донбас".

Він підтвердив, що добровольцям запропонували написати рапорти і вступити в офіційні підрозділи сил АТО, в іншому випадку їм треба покинути зону бойових дій.

"Вони хочуть воювати. Але так не можна. Є цивільні люди, є військові. Якщо вони вважають себе професіоналами — нехай вступають офіційно", — сказав Сушинський.

Додамо, з Чернігівщини в зону АТО вирушили підрозділи Першої окремої танкової бригади Збройних Сил України. Хлопці пройшли відповідну підготовку, до війни готові не лише фізично але й морально. За словами командирів, на фронт вирушають не просто мобілізовані, а міцна команда мотивованих бійців.