Працівниками кримінального блоку ГУМВС України в Донецькій області за підтримки управління спецоперацій штабу АТО було ретельно сплановано й успішно проведено спецоперацію, в результаті якої вдалося проникнути на непідконтрольну територію та вилучити понад 600 одиниць бойової зброї і боєприпасів до неї, які терористи планували використати для проведення диверсій і терактів, а також вивезти прапор Донецького гарнізону міліції, повідомляє прес-служба МВС.

Міліціонери отримали оперативну інформацію про те, що на околицях міста Донецьк знаходиться схрон колишніх співробітників донецької міліції, які перейшли на сторону сепаратистів, з великою партією вогнепальної зброї, яка має бути використана диверсійно-розвідувальними групами бойовиків на територіях, вільних від окупації, — йдеться у повідомленні.

Для вилучення зброї було створено спецгрупу, куди увійшли найбільш підготовлені оперативні співробітники міліції Донецької області. Оперативники непомітно проникли на підконтрольну бойовикам територію та вивезли звідти більш ніж 600 одиниць зброї та боєприпасів. Крім того, міліціонерам вдалося повернути бойовий прапор, який було вручено Донецькому гарнізону міліції в 1946 році на честь визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників.

Зброю в повному обсязі доставлено на звільнену територію. Після проведення ревізії вона надійде на озброєння органів і підрозділів ГУМВС України в Донецькій області.

До слова, глави МЗС країн Євросоюзу хочуть включити в санкційний список ряд лідерів самопроголошених республік "ДНР" та "ЛНР".