"Провину Пукача у скоєнні вбивства було переконливо доведено в суді першої інстанції. Покарання Пукачу суд також призначив правильно - довічне позбавлення волі. Апеляційну скаргу ми були змушені подати тільки з тих міркувань, що Пукачу не було інкриміновано замовний характер вбивства”, - пояснила Теличенко перед початком розгляду скарги в апеляційному суді в Києві.

“Але ми пам'ятаємо, що досудовим слідством у справі Пукача керував Ренат Кузьмін, який сьогодні вже й сам є підозрюваним і знаходиться в розшуку. Його непрофесіоналізм і спрага спекулювати справою Гонгадзе привели до того, що вичерпані всі терміни перебування Пукача під вартою на етапі досудового слідства. Це означає, що якщо апеляційний суд задовольнить нашу апеляцію, то він буде змушений одночасно звільнити Пукача з-під варти. Ми переконані в тому, що Пукач - вбивця і повинен відбувати покарання. Саме тому ми вирішили відкликати свою апеляційну скаргу ", - зазначила представниця Гонгадзе.

Нагадаємо, 29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе.

Представник інтересів вдови Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко подала апеляцію на вирок Пукачу. Потерпіла сторона добивається, аби вбивство визнали замовним і покарали замовників.

Як відомо, Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. 2 листопада 2000 року приблизно за 100 км від Києва у Таращанському лісі виявили обезголовлений труп. Пізніше експертиза встановила – тіло належить журналісту Георгію Гонгадзе.