"Сьогодні в рамках проведення візиту міжнародної правозахисної організації Freedom House з дозволу Апеляційного суду міста Києва нами було надано дозвіл на зустріч представників цієї організації з Юрієм Віталійовичем Луценком, який утримується у Київському слідчому ізоляторі. Зустріч проходила більше ніж півгодини, про зміст і рішення, які там обговорювались невідомо, тому що це все проводилось конфіденційно", – зазначив Сайко.

Він переконаний, що в цілому представники Freedom House залишились задоволеними щирістю і відвертістю, яку демонстрували у ДПтС України, тому що "на всі їх питання були надані грунтовні, вичерпні відповіді".

"Як мені здалося, в очах представників правозахисної організації було дещо розвінчано той міф про нелюдські умови тримання ув’язнених у Київському слідчому ізоляторі, в тому числі і колишніх високопосадовців", – додав він.

Сайко відзначив, що представники Freedom House також відвідали медичну частину Київського СІЗО, а також перевірили та оглянули приміщення, в яких утримується екс-міністр Луценко, а також екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, Державна пенітенціарна служба України повідомила, що на сьогодні було заплановано візит представників неурядової організації Freedom House до Київського СІЗО.

Раніше у прес-службі ГПУ повідомили, що представники міжнародної неурядової організації Freedom House звернулися до генерального прокурора України Віктора Пшонки з проханням сприяти в організації їх візитів до ув'язнених екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. У свою чергу, Віктор Пшонка запевнив про готовність сприяти цьому в межах своєї компетенції.