Про це він сказав в ефірі польського телеканалу TVP1, передає Радіо Свобода.

Туск прихильно відгукнувся про діалог, який зараз відбувається між владою та опозицією. "Якщо вдасться втримати цю атмосферу діалогу, то і мені, і всім, хто цього прагне, значно легше буде отримати сприяння для згоди на допомогу Україні. Конфронтаційний сценарій може знеохотити дуже багато політичних середовищ у Європі до позитивного залучення на боці України", — заявив прем’єр.

Він вважає, що Україні зараз потрібна допомога на шляху до європейської сім’ї.

Україна – це велика горда незалежна держава. Український народ має великі амбіції, він вміє битися за своє, а водночас вміє робити це в межах громадянської відповідальності. Тому я не переконаний, що Україні потрібен посередник. Україні потрібна допомога і європейська перспектива,
— наголосив Туск

Польський прем’єр підкреслив, що ЄС готовий надати Україні практичну фінансову допомогу, а перспектива підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом залишається відкритою.

Нагадаємо, Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Єврокомісії Кетрін Ештон планує завтра зустрітися з Президентом Віктором Януковичем та лідерами опозиції.