Прес-конференція Путіна розпочалася із затримань. Про що говорив Володимир Путін і сказати важко. Іноді більше конкретики було в запитаннях журналістів, аніж у відповідях російського президента.

Путін уже тенденційно каже, що долю Савченко вирішить суд. І що на Донбасі російських військових немає, а революція гідності це – збройний переворот. Зрештою, кліше чи просто фарс був заготовлений главою Кремля й на інші серйозні запитання.

Під час прес-конференції Путін згадував Кіплінга та Лермонтова.

Зрештою навіть на начебто головне питання, яке турбує росіян, – що робиться з економікою та рублем, Путін парирує ведмедями.

Може нашому ведмедику треба посидіти спокійно, не ганяти поросят і підсвинків по тайзі, а харчуватися ягідками і медком. Може, його в спокої залишать? Не залишать. Тому що будуть завжди прагнути посадити його на ланцюг. А як тільки вдасться – вирвати і зуби, і кігті,
— розповів президент.

В реальності ж не все так весело. Поки Путін говорив – долар і євро подорожчали на три рублі. Біля будівлі, де проходив виступ Путіна, поліція затримала декількох активістів, які хотіли потрапити на подію.

У прес-центрі Путіну поставили 39 питань. А от тих, хто за межами, звичайних росіян – давно вже ніхто нічого не питає.