"З сьогоднішньої ночі офіційний сайт Президента України атакують невідомі. Сайт МВС під атакою "ліг". В соцмережах поширюються заклики приєднатися до атаки сайтів держустанов в ім’я підтримки "сайтів-файлообмінників", які не дотримуються захисту авторських прав. Чи розуміють ті люди, які атакують сайти, що вони роблять?", — написала Дарка Чепак у своєму блозі на "УП".

Прес-секретар Президента наголошує на тому, що такі атаки обмежують доступ до інформації про діяльність глави держави.

"Суспільство довго боролося за вільний доступ до інформації від держорганів. Інформації, що стосується життя громадян і яка є важливою для життєдіяльності країни. Журналісти долають несусвітні бюрократичні перепони, щоб отримати доступ до публічної інформації, який гарантований їм законом. І тепер, через атаки, руйнуються площадки для розміщення цієї суспільно важливої інформації", — пише прес-секретар глави держави.

"Я підтримую право будь-якого громадянина на протести. Але, якщо ми будуємо цивілізоване суспільство, то свобода кулака одного громадянина обмежується носом іншого. Тому я звертаюся до вас, шановні панове, які атакують сайти: чи не могли би ви для свого протесту знайти якийсь інший майданчик, не обмежуючи право громадянина на доступ до інформації?", — підсумувала Дарка Чепак.

Як раніше повідомлялось, вчора правоохоронці закрили файлообмінник ex.ua. Згодом сайт Міністерства внутрішніх справ перестав працювати. У МВС серед можливих причин називали DDoS-атаки.

"Проблеми з сайтом виникли через велику кількість відвідувачів у зв’язку з інформацією про закриття інтернет-ресурсу ex.ua, а також у зв’язку з можливими DDoS-атаками", — сказали в управлінні МВС.