“Це дуже складна робота, потому що Київ - це цілий космос, півтора тисячі років історії, різні часи - археологія, Середньовіччя, початок, все XX століття буремне, нарешті XXI ще”, - каже заступник директора Музею історії Києва Анатолій Збанацький.

Тепер в Україні 3 такі сучасні путівники. Проект розпочали книгою "Чернігівська область". Кажуть, першим цей край обрали не випадково - саме звідси пішло чи не найбільше українських гетьманів. Автори запевняють - у кожному путівнику намагалися запровадити щось нове.

“Перше, що ми зробили - це хронологічна порівняльна таблиця. Скажімо, для того, щоб турист, який приїхав в той самий Ніжин міг зрозуміти, які події відбувалися в Ніжині, а що відбувалось у світі, тому що я завжди кажу: ми краще знаємо історію, скажімо там, Єгипту, Древньої Персії чи Древньої Греції, а менше знаємо свою історію”, - сказав керівник проекту Ігор Курус.

У кожному путівнику - більше тисячі історичних пам'яток. Видавці переконують запропоновані об’єкти будуть цікавими як українським, так і закордонним туристам.

“В кожному путівнику є як дістатися того об’єкту, про який йдеться в путівнику, скільки кілометрів, тобто це відстань, це карти, це схеми. В останніх путівниках - це Київ і Хмельницька область - GPS-координати кожного об’єкту, які зроблять подорож комфортною”, - розповідає директор видавництва "Богдана" Борис Логінов.

Комфортну подорож Україною у громадській організації "Вся Україна" та видавництві "Богдан" обіцяють і для гостей Євро-2012. У найближчих планах - путівники по містах, що прийматимуть чемпіонат Європи з футболу. Пізніше ж автори проекту хочуть видати книги про кожну область України.