Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Весь світ сьогодні сколихнула жалива трагедія в Маріуполі. Терористична атака забрала десятки українських життів, поранено більше сотні безневинних жертв, в тому числі й діти. Зло буде покараним", — заявив Порошенко під час свого відльоту із Саудівської Аравії.

За його словами, з перших хвилин почалася спецоперація щодо встановлення і притягення до відповідальності винних у маріупольському теракті.

З перших же хвилин почалася спецоперація, яка спрямована на притягнення до відповідальності тих, хто скоїв цей злочинний акт. Державні й силові відомства у чіткій координації надають необхідну допомогу всім постраждалим під час теракту. Ми зробимо все для захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої держави і не дамо терористам вчиняти хаос на українській землі,
— запевнив Президент.

Крім того, Глава держави досяг домовленості щодо необхідності проведення переговорів у Женевському форматі за участі Сполучених Штатів Америки, Європейського Союзу, України і Російської Федерації.

"Ми наголошуємо на тому, що українські спецслужби та силові структури мають неспростовні докази щодо того, хто організував і виконував цю терористичну атаку. Вони є доказовою базою для притягнення до відповідальності організаторів і виконавців. Ми наполягатимемо на визнанні в світі так званих "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями", — заявив Глава держави.

Читайте також: Порошенко жодним словом не згадав Росію, говорячи про обстріл Маріуполя

Президенту про ситуацію доповіли Міністр оборони України, Міністр внутрішніх справ, Начальник Генерального штабу, які заявили, що "незважаючи на численні атаки, українські війська не відступили на жодному напрямку".

Президент України також доручив Міністерству закордонних справ готуватися до засідання Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй та підготувати заяви, які будуть зроблені в усіх міжнародних організаціях.

Нагадаємо, Петро Порошенко прийняв рішення терміново повернутись із Саудівської Аравії в Україну для проведення засідання РНБО у зв’язку з останніми подіями в Маріуполі.