Під час третьої хвилі мобілізації до війська призиватимуть лише кадрових офіцерів та військових спеціалістів. Про коригування планів мобілізації президент Петро Порошенко повідомив під час поїздки до Миколаєва.

За словами Президента, третя хвиля мобілізації дозволить здійснити ротацію військових підрозділів, які знаходяться в зоні антитерористичної операції. Найближчим часом сили АТО поповняться трьома бригадами, дві з яких у складі Збройних сил, одна – Нацгвардії.

Також під час робочої поїздки до Миколаєва Президент нагородив орденами "Богдана Хмельницького" третього ступеню та "За мужність" третього ступеню 20 офіцерів та солдатів 79-ої окремої аеромобільної бригади. Він особисто подякував бійцям та розповів про подвиг кожного з нагороджених.

Президент також урочисто вручив ордер на трикімнатну квартиру родині офіцера Сергія Татаринова, який загинув під час бойових дій на Сході. Його діти: шестирічний Дмитро та дев'ятирічна Маша зраділи подарунку, але дуже сумують за батьком.

А от для десантників Президент привіз броньовану швидку допомогу. Це вже друга машина, що виготовлена на базі БТР-70 Миколаївським бронетанковим заводом. А на завершення візиту глава держави відвідав концерт гурту "Океан Ельзи", які заспівали для миколаївських військових, що повернулись з зони бойових дій.