Відповідний указ опублікований на офіційній сторінці Глави держави.

Згдіном з указом, РНБО, зокрема, доручила Кабінету Міністрів розробити питання введення ліцензування експорту вугілля та доцільності розірвання договорів концесії (оренди) об'єктів паливно-енергетичного комплексу в сфері видобутку кам'яного вугілля. Окрім цього, уряду необхідно вжити заходів щодо оптимізації ціни імпортованого вугілля для потреб ТЕЦ та ТЕС з урахуванням цін, що склалися на міжнародному ринку.

Як зазначено в рішенні РНБО, Кабмін також повинен забезпечити "використання природного газу вітчизняного видобутку, у тому числі видобутого суб'єктами господарювання, що здійснюють діяльність відповідно до договорів про спільну діяльність виключно для задоволення потреб населення та житлово-комунального господарства у період опалювального сезону 2014/15 року".

До слова, Президент України Петро Порошенко сьогодні підписав указ, яким вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 4 листопада "Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях".