59 сімей військовослужбовців отримали квартири у новому будинку. Більшість з новоселів – родини військових з бойових частин, які героїчно боронять Батьківщину на Сході країни, повідомляє прес-служба Глави держави.

Звертаючись до присутніх, Порошенко наголосив:

Без подвигу ваших чоловіків ми би не захистили країну.

Глава держави заявив, що влада зараз робить все можливе, щоб відновити Збройні сили, створити армію нового зразка.

Ми є народом миру, але ми маємо вибороти мир. Коли ми будемо мати сильне військо, ми зможемо цього досягти,
— сказав він.

Президент таковж ознайомився з житловими умовами. Новосели отримують житло, зведене за стандартами європейських країн. Зокрема, дах будівлі вкрито металочерепицею, а фасад утеплений з використанням сучасної енергозберігаючої технології. Встановлено сучасні енергозберігаючі вікна. Кожне помешкання має систему індивідуального опалення. Для контролю за витратами на опалення, водопостачання та електрику квартири обладнано електронними лічильниками.

Серед тих, хто отримав житло, – родини двох загиблих під час виконання бойових завдань у АТО підполковників Ляшенка І.В. та Веливока В.В.

60-квартирний будинок будувався від 2008 року у режимі постійного недофінансування. В період від 2009 до 2011 року гроші на будівництво військового житла не виділялись зовсім. Попри важкий стан в економіці держава виділила необхідні кошти. Загалом на зведення будинку витрачено 17 мільйонів гривень.

Додамо, Президент України Петро Порошенко представив нового голову Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютку.