До Конституційної асамблеї має увійти 100 осіб з відповідною фаховою підготовкою та досвідом роботи у сфері державотворення та правотворення, які мають авторитет у суспільстві та, як правило, не є чиновниками.

Пропозиції щодо третини кандидатур персонального складу Конституційної Асамблеї (34 особи) мають бути внесені зі складу Науково-експертної групи.

Пропозиції щодо двох третин від персонального складу Конституційної Асамблеї (66 осіб) вносяться президентові України Академією Наук (14 осіб), різним профільними інститутами, партіями та громадськими організаціями (по одній особі).

До переліку партій зокрема потрапили і опозиційні "Батьківщина", Фронт змін, УДАР, "Свобода".

Серед організацій до списку потрапили Лабораторія законодавчих ініціатив, Український незалежний центр політичних досліджень, "Громадянська мережа "ОПОРА", Комітет виборців України, партнерство "Новий Громадянин", "Українська Гельсінська спілка з прав людини", Центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова тощо.

Нагадаємо, у січні в Адміністрації Президента повідомили, що найближчим часом в Україні почнуть підготовку нової редакції Конституції. До реформування українського Основного закону закликають і в Європі.