Про це в інтерв'ю кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомив постійний представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

Відбулася телефонна розмова президента ЄК Жана-Клода Юнкера з президентом Петром Порошенком, під час якої глава ЄК пообіцяв, що свій перший двосторонній візит він здійснить в Україну. Тому зараз ми працюємо разом з кабінетом Президента і офісом комісара Йоханнеса Хана (єврокомісар з питань європейської політики сусідства та розширення, який з 1 листопада замінив на цій посаді Штефана Фюле — "24"), щоб узгодити дату, і знаходимося на завершальному етапі. Можу сказати, що цей візит відбудеться вже незабаром, — сказав дипломат.

Єлісєєв зазначив, що новий склад Європейської комісії лише розпочав свою роботу. "Але вже можна констатувати велику увагу (і це приємно) до України з боку керівництва ЄК", — підкреслив він.

Крім того, Костянтин Єлісєєва зазначив, що за цей короткий період роботи нової Єврокомісії у нього вже відбулися 2 зустрічі з новопризначеним комісаром з питань європейської політики сусідства Йоханнесом Ханом. "Він серйозно прагне допомогти нам, і зараз дуже активно вивчає наше досьє", — сказав український дипломат.

Нагадаємо, інавгураційне засідання ради "Україна - ЄС" відбудеться 15 грудня 2014 року в Києві.