Глава держави окреслив три вектори змін — сталий розвиток, безпека держави та соціальна відповідальність. Забезпечити це мають понад 60 реформ та спеціальних програм. Окремо Порошенко перерахував найголовніші.

Читайте також: Відповідальність суспільства — контроль над владою, — Порошенко

Наші пріоритети — антикорупційна реформа, оновлення влади і бюрократичного апарату,
— каже Президент України Петро Порошенко.

Змінювати країну в час війни — завдання не з легких. Та президент впевнений, — пік військових дій на сході країни минув. За словами Порошенка, впродовж трьох тижнів у нього відбудеться зустріч з російським президентом. На запитання — чи погрожував йому Путін? — відповів, що так.

Читайте також: Скоріш за все, я підпишу закон про люстрацію, — Порошенко

Я нічого не боюсь і ніколи нічого не боявся. Додаткових сил мені додає те, що я представляю велику державу з дуже сильним народом. Я не можу уявити, щоб під час переговорів мені хтось чимось погрожував. Це неможливо, і моя реакція буде миттєва,
— наголосив
Порошенко.

Президент також розповів, коли відвідає Донбас. Каже — наразі там нема з ким говорити.

"Я впевнений, що це може відбутися одразу після місцевих виборів. Ключова позиція — вибори повинні відбутися 7 грудня, як це було зазначено в законі. І тоді, коли Донецьк обере легітимного міського голову, який зможе представляти інтереси жителів міста, я із задоволенням з ними зустрінуся", — зазначив Петро Порошенко.

Президент також наголосив, що Україна не визнає вибори, призначені терористами.