Таку думку в коментарі Телеканалу новин "24" висловив колишній заступник голови Національного банку України Олександр Савченко.

"Стабілізацію можна очікувати тоді, коли стабілізується економічна політика уряду та Національного банку, коли вона з фрагментарної перетвориться на науково-виважену та обґрунтовану. Як тільки ми отримаємо людей, які здатні проводити таку політику, зразу гривня обґрунтується, більш того вона посилиться. А потім все буде залежити від довгострокових трендів, буде зростати економіка, буде посилюватись гривня", – вважає експерт.

На його думку, для цього треба перейти до ініціативного тегетування з боку Нацбанку, до стимулюючої фіскальної політики та кадрового посилення НБУ. Оскільки саме через це йде зволікання фінансування української економіки МВФ та міжнародним товариством. І якщо Україна зможе провести радикальні реформи та зменшити корупцію, то отримає іноземні кошти. Якщо ні, то можливо очікувати дефолт.

Бачите який вже зараз офіційний курс – більше 23 грн. Звичайно, це необґрунтований курс, звичайно його можна повернути назад – не до 17 грн, а до 18-19 грн. Але це все можливо за умови, що правильні люди будуть приймати правильні рішення. Зараз такої ситуації немає,
– вважає Савченко.

Нагадаємо, 6 лютого НБУ порівняно з попереднім банківським днем знизив курс гривні ще на 5 гривень 13 копійок – до 23,13 грн/дол. Таким чином, офіційний курс національної валюти по відношенню до американської досяг нового рекордного мінімуму.