Таку думку в інтерв'ю ZN.UA висловив відомий російський публіцист і правозахисник Віктор Шендерович.

Парадоксальність ситуації полягає в тому, що абсолютно все очевидно на великій дистанції, і абсолютно нічого не зрозуміло на короткій. Тим, хто знайомий навіть із загальними історичними процесами, не потрібно пояснювати, що ми йдемо до розпаду,
— сказав він.

При цьому Шендерович зазначив, що як, коли і на скільки частин розпадається Росія, питання хоч і важливе, але другорядне. "Тому що країна, яка в XXI столітті управляється феодально-васальним способом, з таким розривом на століття XXI і XVIII довго не протягне", — зазначив він.

Разом з тим, він не зміг відповісти на питання, скільки саме залишилося існувати Росії в її сучасних кордонах.

Крім того, він акцентує увагу на тому, що якщо росіянам як і раніше будуть розповідати, що РФ - це імперія, то це вже означає розпад. "Тому що імперія не може перемогти ні за яких обставин. І якщо подивитися на цифри, то, слава Богу, можна побачити, що шансів у нас немає ніяких", — додав він.

Крім того, відповідаючи на питання журналіста, що чекає Росію в майбутньому, Шендерович відповів, що при Путіні нічого принципово нового бути вже не може. "Коридор можливостей дуже вузький. Економіка валиться і вихід назовні можливий тільки після Путіна. При Путіні Росія продовжить гинути", — підкреслив Шендерович.

До слова, Шендерович переконаний, що поки Володимир Путін при владі, протистояння на Донбасі не закінчиться.