"Ми узагальнили дані із кількох судмедекспертиз, і сьогодні я можу назвати доволі точну цифру: це — 1336 судмедекспертиз, проведених у моргах Дніпропетровської, Запорізької, Харківської й Донецької областей. Ця цифра включає близько 500 тіл, які перебувають у Донецьку, в нас є звідти інформація. Вони ідентифікують ці тіла як тіла українських військових й учасників добровольчих батальйонів. Це страшна цифра із 9 травня і до сьогодні", — сказав Олійник в ефірі телеканалу новин "24".

Окрім того, додав він, працюють пошукові групи (у рамках волонтерського руху Міноборони, Дніпропетровської ОДА і добровольчих підрозділів) і, за даними пошукових груп, які збирають тіла у районі Старобешевого, Іловайська та Савур-Могили, зокрема, на територіях, не підконтрольних українській владі, на жаль, очікується, що там перебуває ще близько 400, а можливо й 500 тіл.

"Більшість із них невпізнані, і будуть проблеми із упізнанням, бо через використання страшного озброєння деякі тіла уже просто не підлягають упізнанню. Ми розуміємо приблизну кількість втрат із нашої сторони, це до 2 тисяч людей. Це військові, бійці добровольчих батальйонів і спецбатальйонів МВС. Загальні ж втрати із російської сторони аж ніяк не менші", — наголосив він.

Водночас, за даними РНБО України, за час проведення Антитерористичної оперції на сході країни загинули 873 українських військових, ще 3275 отримали поранення.