"Ми впевнені, що до інавгурації, яка відбудеться 10 грудня на площі в центрі Цхінвалі, діюча влада подасть у відставку, і тоді ми сформуємо свій уряд", — заявив "Інтерфаксу" у понеділок член передвиборчого штабу Алли Джиоєвої Родіон Пухаєв.

Він додав, що прихильники Алли Джиоєвої мають намір формувати уряд частково на основі створеної нею після виборів держради, яку не визнає чинна влада.

"До складу уряду увійдуть не лише члени держради, бо деякі з них не хочуть туди. Однак ми знаємо багато людей, професіоналів і патріотів, які готові стати членами нового уряду", — зазначив Родіон Пухаєв.

Нагадаємо, сьогодні кандидат в президенти Південної Осетії Алла Джиоєва поставила президенту Едуарду Кокойти ультиматум. Вона дала йому два дні на відставку.

27 листопада у Південній Осетії пройшли президентські вибори. Кандидат на пост глави Алла Джиоєва, яка здобула, за даними ЦВК, перемогу в другому турі виборів глави республіки, оголосила себе президентом і заявила про формування державної ради з членів власного передвиборного штабу.

Після цього правоохоронці відкрили попереджувальний вогонь, щоб не дозволити прихильникам Алли Джиоєвої проникнути до Центрвиборчкому, що знаходиться в одній будівлі з урядом. Згодом Джиоєва висунула ультиматум чинному главі республіки з вимогою визнати її перемогу.

Генеральна прокуратура Південної Осетії називає дії Джиоєвої незаконними і порівнює їх з "кольоровою революцією", обіцяючи при цьому "вжити заходи". Алла Джиоєва подала скаргу на рішення Верховного суду про визнання недійсними результатів виборів та проведення перевиборів 25 березня. Чинний глава регіону Едуард Кокойти заявив, що влада не піде на поступки.