Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

"Звертаємо увагу громадян, що через ведення бойових дій в прикордонних районах Донецької та Луганської областей, високу загрозу життю людей, руйнування інфраструктури пунктів пропуску та неможливість здійснення прикордонно-митних перевірок з 30 офіційних пунктів пропуску (пунктів контролю) на 22 контрольні процедури та оформлення не здійснюються", — зазначили у прес-службі відомства.

Прикордонниики повідомили, що поблизу пункту пропуску "Новоазовськ" бойовики облаштували блокпост, біля якого сконцентровано близько 50 одиниць військової техніки.

У відомстві також заявили про чергові факти перетину українського кордону російськими найманцями.

На напрямку н.п. Анікін (РФ) – н.п. Провалля (Укр.) в районі "Грушовського пруда" з території РФ в сторону населеного пункту Краснодон прослідувало 5 КамАЗів з озброєними найманцями,
— розповіли прикордонники.

Згідно з оперативною інформацією прикордонного відомства, на залізничній станції в місті Калуга (РФ) перебуває ешелон з 60 платформ, завантажених РСЗВ "Град", гаубицями, зенітними установками та КАМаЗами.

Нагадаємо, раніше перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Павло Шишолін визнав, що Україна досі не контролює більше сотні кілометрів кордону з Російською Федерацією.