Інтернет-видання "Слон" вибрало найцікавіші моменти інтерв'ю, в якому йшлось про антикризовий марш "Весна" 1 березня, політику, економіку, справу Надії Савченко.

Коли влада сконцентрована в руках однієї людини і ця людина вічно править, то все закінчується повною катастрофою.

Найважливіша причина кризи в тому, що Путін почав політику війни з Україною. <...> Криза — багатогранна річ. Головна причина кризи — це агресія, пішли за нею санкції, ізоляція, позбавлення Росії сучасних технологій ... Справа не тільки в грошах. Росія була позбавлена ​​найважливіших технологій. Наприклад, зараз у всьому світі вирує сланцева революція. Америка займає — це жахливо, але це факт — 1-е місце з видобутку нафти, обігнавши Росію і обігнавши Саудівську Аравію. Росія не може і не займається розробкою сланцевої нафти і газу, хоча у нас найбільші в світі запаси сланцевої нафти, з тієї причини, що заборонено ввезення цих технологій. Це жахливий удар по країні, інвестицій немає, 150 млрд грошей втекло ... І все це наслідок ось цього безумства під назвою агресія проти України.

Не оминув Нємцов увагою і економіку Росії.

Звичайно, вони створили корумповану державу. Одна з глибоких причин кризи — це вкрай неефективна модель економіки. Ця модель заснована на монополії, на державних корпораціях, на управлінні бюрократії — жадібної, дуже непрофесійної, насправді дуже антипатріотичної: саме вони вивозять 150 млрд з країни, саме вони виступають за офшорізацію Росії. Звичайно, з такою моделлю економіки Росія нікуди рушити не може. Тому тупик як у внутрішній, так і в зовнішній політиці.

Російський опозиціонер також згадав про справу Надії Савченко.

Я не розумію рівня кровожерливості Путіна і, я б так сказав, якогось садизму. Навіщо це все потрібно, - щоб вулиці, площі в сусідній країні були названі ім'ям Савченко, щоб врешті-решт ненависть до Росії стала самодостатньою після всього цього?

Говорили в студії і про символи.

Для мене [прапор] це символ свободи. <...> Прапор цей — це символ визволення Росії від ГКЧП і комуністів. Гімн — це сталінізм. У нас так країна влаштована, що у нас різні символи — вони про різне.

Нагадаємо, раніше в мережі з'явився шматок останнього інтерв'ю Бориса Нємцова.