"Призначення на посади у держвладу за партійними квотами є безглуздим, а в силовому блоці – неприпустимо, тим більше у військовий час", – наголосив екс-глава МВС Юрій Луценко зі сцени Майдану під час народного віче.

На його думку, відсутністю зрозумілих рішень влади щодо кримського питання та новими призначеннями незадоволені практично усі жителі України.

Хочу, щоб влада почула Майдан – припиняйте партійні ігрища, призначайте на посаду професіоналів і патріотів, – наголосив Луценко.

Екс-міністр вважає, що припинити ці "партійні ігрища" можна 25 травня, коли "кожен має прийняти рішення, за що він голосує, а не за кого".

Ми потребуємо не прізвищ, а плану для реформ, команду для реформ та "євроремонту". Ми всі за чесний суд, міцне самоврядування, нови соціальні стандарти, припинення корупції та кумівства – а як ти це зробиш і з ким – Порошенко, Тимошенко, Кличко, Тягнибок – інше питання, – додав він.

За словами Луценка, навіть попри достатньо "майданівські" призначення, знову "вилазять роги Партії регіонів і комуністів".

До слова, на думку голови СБУ Валентина Наливайченка, до влади повинні прийти нові люди, і для цього не потрібно шкодувати сил.