Російська Федерація домагається неухильного виконання Мінських домовленостей з врегулювання української кризи,
— заявляє Чуркін, і тут глядач хотів би щоб впала завіса та почалися оплески, але він продовжив.

Виступ на засіданні Радбезу ООН щодо ситуації в Україні російського представника вразив. Не те щоб він якось неадекватно поводився, просто текст його виступу більше скидався на розповідь нездарного стендап-коміка – безліч абсурду, неочікувані повороти, але зовсім не смішно.

Почав свою промову Чуркін з риторичних запитань з метою посіяти сумнів у членів Ради безпеки на рахунок засідань щодо України. То натякне, що вона не застосовує практично ухвалені Радбезом декларації, то звинуватить Україну у зриві засідання контактної групи у Мінську. А далі взагалі неочікувана фраза…

Ситуація на Землі значно погіршилася, - раптово виривається у представника Росії.

Саме нею Чуркін вирішив підвести до теми про донецький аеропорт. За його словами Україна порушила одну з умов Мінських домовленостей - донецький аеропорт мали передати бойовикам. Україна, США та Європа такі умови заперечують. Також він звинуватив українських силовиків в обстрілі Донецька.

А далі понеслася стара знайома пластинка. Знову про державний переворот в Україні, про утиски російськомовних та заборону російських телеканалів. Склалося враження, що за 13 хвилин свого виступу пан Чуркін намагався компенсувати заборону російських ЗМІ в Україні та займався пропагандою на самому засіданні.

Посипалися також звинувачення на адресу української влади у залякуванні незгідних з їхньою думкою політиків, у підпалі Будинку профспілок в Одесі та розстрілі людей на 9 травня у Маріуполі. Все в традиціях російського телебачення.

І на фоні всього вище сказаного, як не згадати Степана Бандеру та Романа Шухевича? Назвавши їх людоненависниками почав наводити так звані аргументи.

Бандера без розбору віддавав накази про знищення своїх супротивників. Причому за національною ознакою. Чого тільки варта одна його заява: "Вб'ю кожного поляка від 16 до 60 років",
— заявив Чуркін.

Від Бандери перейшов до Шухевича та згадував ходу з смолоскипами, порівнюючи її з ходою СС.

Шухевич так наставляв своїх прихильників: "Не залякувати, а винищувати. Не треба боятися, що люди проклянуть нас за жорстокість. Хай із 40 млн. українського населення залишиться половина - нічого страшного в цьому немає",
— продовжив він.

Після порівнянь з нацистами він завершив історичний блок свого виступу фразою - Україна заслуговує інших героїв.

Пройшовши по історичним постатям Чуркін вирішив перейти до сучасних українських політиків. Згадавши виступ премє'р-міністра України Арсенія Яценюка на Німецькому телебаченні.

Видно він хотів би щоб Україна і зараз була під нацисткою окупацією, - прокоментував він заяву Яценюка.

Ну і далі Чуркін продовжував лити бруд та брехню про Україну. Знову назвав АТО "каратєльной опирацией", звинуватив українські війська у використанні забороненої касетної та фосфорної зброї, добровольчі батальйони у використанні нациської символіки, а в трагедії під Волновахою бойовики ніяк не можуть бути винні.

На засіданні Радбезу ООН кілька представників різних країн наголосили на тому, що РФ продовжує підтримувати сепаратистів на Донбасі. Проте пан Чуркін, як справжній актор продовжував грати до кінця, і кидав пустими звинуваченнями в бік України.

Цей виступ можна розбирати на цитати, правда не для підтвердження якоїсь великої думки, а для вивчення абсурдів. Члени Ради безпеки ООН серйозно заяви Чуркіна не сприйняли, тож його виступ був наче вистава і доказ справжнього настрою щодо України.