“Проект “Новоросія” закритий. Путін доручив повернути 17,6 тисяч військових в місця їхньої постійної дислокації. Можна перепочити і підвести деякі підсумки. Вони жахливі”, — написав Нємцов у Facebook.

За словами політика, жодна з цілей, окреслених Путіним, не досягнута.

1. Хотів прив'язати Україну до Росії, домогтися її входження в Митний союз. Отримав рівно протилежне, Україна вибрала європейський вектор і ніколи не повернеться в орбіту путінського впливу.

2. Хотів домогтися нейтралітету України, зберегти її позаблоковий статус. Повний провал. Зараз вже ясно, що Україна щільно і надовго пов'язана з НАТО. Проходять спільні навчання Україна-НАТО, налагоджується військово-технічна співпраця з Альянсом.

3. Хотів поваги з боку українського народу. Отримав ворога на довгі роки і Путін-ху@ло.

4. Хотів Новоросію від Донецька до Одеси. Отримав меншу частину Донецької та Луганської областей.

5. Хотів коридор до Криму через Маріуполь. Отримав відсіч і окопи, які рили люди в Маріуполі, щоб не пропустити окупанта.

6. Хотів, щоб як у Криму, без єдиного пострілу, отримав 4000 убитих з тієї та іншої сторони.

7. Хотів, щоб економіка Росії не постраждала. Отримав витік капіталу – більше ніж 100 млрд доларів, 40 рублів за долар (девальвація більше 20%) і двозначну інфляцію на продукти. А також повний застій в економіці без інвестицій та інновацій.

8. Хотів підтримки з боку імперців і націоналістів (типу Гіркіна, Супутника і Погрому) – отримав крайнє з їхнього боку роздратування і титул зрадника.

9. Хотів залишитися визнаним у світовій політиці. Став ізгоєм. З Вісімки вигнали, нікуди не запрошують, вся братва під санкціями, ніхто, крім Луки і Назарбаєва спілкуватися не хоче. Та й ті підтримують єдність України і вимагають грошей. Особливо досяг успіху Олександр Григорович –отримав 3,5 млрд доларів на рік з російського бюджету і повідомив при цьому, що Росію треба поділити між Монголією і Казахстаном.

10. Єдине, що хотів і отримав, так це високий рейтинг, заснований на імперській істериці і цинічній брехні агітпропу. Але це не надовго. Скоро народ зрозуміє, що ціни виросли, а доходів немає. Звалювати все на Обаму довго не вийде.

“Ось так він усіх переграв... Насамперед – Росію”, — констатував Нємцов.

Нагадаємо, вчора Президент Росії Володимир Путін після оперативної наради з постійними членами Ради безпеки Росії провів з главою Міноборони РФ Сергієм Шойгу окрему робочу зустріч. Він доручив вивести 17,6 тис військових з території Ростовської області, що межує з Україною, і приступити до їхнього повернення на місця постійної дислокації.