"Навіть якщо розглядати з точки зору розвитку відносин з ЄС, створення зони вільної торгівлі, підписання Угоди про асоціацію, то в цій угоді є стаття 39, яка прямо передбачає право України укладати інші митні союзи. Очевидно, включаючи Митний союз Росії, Білорусії і Казахстану . А також укладати інші угоди про ЗВТ", - розповів Віктор Суслов під час спілкування з журналістами в Сочі.

За його словами, якщо це не суперечить нормам Угоди про асоціацію з ЄС, Україна може барти участь у таких союзах.

Читайте також: Симоненко: Альтернативи вступу у Митний союз в України немає

"Виходячи з цієї норми, ми могли б продовжувати рух у бік МС. Я не можу сказати однозначно, це політичне рішення, що воно закінчиться повним членством України в МС. Але приєднання до будь-якої угоди передбачає в тій чи іншій формі часткове членство", - зауважив Суслов.

"Як експерт і економіст я не можу виключати вступу України до МС, оскільки це допускається і проектом Угоди про асоціацію. Як буде далі - це питання політиків", - також сказав він, відповідаючи на запитання журналістів.

Нагадаємо, на сьогодні запланований робочий візит Прем'єр-міністра України Миколи Азарова до Росії, де в Сочі відбудеться зустріч з його російським колегою Дмитром Медведєвим.