Інтернетом почав гуляти проект, на якому чітко видно - майданчик, який будують неподалік Верховної Ради зможе приймати не лише Президента України. У скандальній будівлі для віп-персон буде дискотека, лаундж-бар, сигаретний зал, суші-бар, казино, боулінг і навіть роллердром. Та офіційних коментарів ніхто не дає.

“Ми робили офіційні запити, що там буде, який бюджет, скільки дерев знищено, яка інфраструктура, що там буде. На жаль, цю інформацію ми не можемо отримати, тобто, що відбувається в Києві це не є інформацією для киян”, - каже депутат Київради Віталій Кличко.

Без відповіді залишилися і депутатські запити до КМДА. Там кажуть, нічого не знають і переводять стрілки на приватну компанію-забудовника, яка нібито має право робити все, що завгодно.

“Будується він не за кошти бюджету, безумовно, тому інвестор будуючи цей майданчик розраховував на якусь діяльність. Я сьогодні не мав ще якихось пропозицій, документів, узгоджень відносно того, щоб було використання такого чи такого призначення”, - каже голова КМДА Олександр Попов.

А поки у КМДА чекають на документи - компанія забудовник вже звела триповерхову "коробку" вертолітно-розважального центру. Працюють будівельники зранку до пізнього вечора та іноді у вихідні та святкові дні. Дізнатися про якусь інформацію у них неможливо.

У приватній компанії, яка веде будівництво, ніхто крім генерального директора, нічого не коментує. Та вийти з ним на зв’язок неможливо. Скандальний об'єкт продовжує обростати легендами і викликати у людей великі сумніви щодо своєї законності.

“Порушено законодавство і про охорону історико-культурних спадщин, і земельне законодавство, і всі інші законодавчі норми, які регулюють будівництво такого типу. Тобто, по-перше, ми маємо якийсь невідомий об'єкт транспортної інфраструктури якого немає в генплані”, - каже активіст громадянської ініціативи "Збережи Старий Київ" Ігор Луценко.

Зауважимо, будівництво вертолітного майданчика на схилах Дніпра в центрі Києва розпочалося наприкінці жовтня 2010 року. Влітку будівельники приступили до зведення естакади, яка з'єднає вертодром із вулицею Грушевського. Цим шляхом із вертолітного майданчика виїжджатимуть авто до Верховної Ради.