"Випадок унікально-трагічний і вкрай важкий у всіх сенсах. Я ніколи не бачив подібного, і, сподіваюся, більше не побачу. Проблема не в кількості постраждалої поверхні, а в обсязі пошкоджених тканин. Один шанс на одужання у дівчини був, і треба було його використовувати", – каже Еміль Фісталь.

За його словами, йому раніше вдавалося повернути до життя пацієнтів з опіками 98% поверхні тіла, а площа опіків Оксани -– 55% ".

Фісталь наголошує, що операції, які перенесла Оксана в Донецьку, виявилися ефективними.

Сьогодні прогноз професора Фісталя доволі оптимістичний.

"Спецлікування легенів дає результат. Ми зробили контрольний знімок і побачили позитивну динаміку. Коли дівчина приходить до тями, то намагається спілкуватися знаками. Я питаю: "Ти мене чуєш?", а вона киває і пальцями ворушить. Кожне втручання приносить їй полегшення, – відзначив Фісталь.

Вчора голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтеєва повідомила, що Оксану Макар відключать від апарату штучного дихання.

Нагадаємо, професор Еміль Фісталь зазначив, що операція на тазостегновому суглобі позитивно вплинула на стан здоров'я Оксани Макар.

Раніше повідомлялося, що шанси на виживання в Оксани Макар збільшились до 70%.

Також відомо, що благочинний фонд Ріната Ахметова "Відродження України" виділив на лікування зґвалтованої та підпаленої Оксани Макар 195 тисяч гривень.