"Луценко каже: "Ніколи не напишу! Я дозволю Януковичу і сьогоднішній владі закінчити методичні рекомендації по знищенню інакомислячих. Вас таких 158 і я. 158 на Україну, які сказали Януковичу відкрито: "Янукович, ми проти тебе!". Таких двоє залишилися в тюрмі. Луценко каже: "Ніколи не напишу – бо це легітимізація його злочинів, особисто Януковича. Бо це дозвіл їм знищити 158 опозиціонерів. Він сказав: "Не напишу, бо це 37 рік, бо це означає нахилити голову і погодитися з тим, що робить Янукович, Чечетов, з тим, що робить Рибак ", – цитувала сьогодні у залі ВР Юрія Луценка його дружина.

За її словами, Луценко розраховує на опозиційних депутатів.

"Він вам показує приклад. Він сидить за 42 мільйони і каже: "Я їх не зраджу"! А ви їх не зрадите?", – запитала вона у опозиційних депутатів. звернулася Луценко до опозиції.

Також під час свого виступу вона згадала: коли вона приходила до чоловіка, її щодня до білизни роздягали і не передавали її передачі.

"Мене запитали: "Іро, ти що йому нічого не можеш передати, крім цибулі?" Я кажу: "Як не можемо? Зібрали, з ночі чергу займаємо, щоб передати". А мені кажуть: "Він нічого не отримує". Я коли його побачила через три місяці – мінус 10 кілограмів. Згодом він скинув ще 25 кілограмів – третина ваги", – сказала Ірина Луценко і закликала нардепів задуматися над цим.

Нагадаємо, раніше дружина ув’язненого екс-міністра МВС Юрія Луценка Ірина розповіла, що її чоловіку представники Партії регіонів пропонували написати заяву на амністування.

До слова, згідно із повідомленням ДПтС України, сьогодні, 30 січня, після проведення рекомендованого медичного втручання, лікарі Київської клініки "Оберіг" виписали Юрія Луценка зі стаціонару.

У своїй заяві Європейський Союз закликає українську владу взяти на себе відповідальність за ситуацію із здоров'ям екс-міністра Юрія Луценка після його повернення до колонії.