Як повідомила прес-служба відомства, провадження розпочато за зверненням народних депутатів, імена яких не зазначаються.

Згідно з інформацією, у депутатському зверненні, зокрема, наведені факти протиправної діяльності Віталія Баганця.

"Так, перебуваючи на посаді начальника управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні в прокуратурі міста Києва з 27 березня 2014 року по 07 листопада 2014 року, він неодноразово надавав підпорядкованим йому прокурорам незаконні вказівки щодо блокування розслідування кримінальних проваджень за фактами ведення нелегального грального бізнесу на території столиці", — йдеться у заяві.

Читайте також: В Одеській ОДА кажуть, що ГПУ відновила слідство щодо Ківалова

"За попередніми даними, за сприяння Віталія Баганця на території міста Києва нелегально працювало близько сотні гральних салонів та підпільних казино, зокрема, так звана мережа "БОСС", — зазначили у прокуратурі.

"Про це свідчать численні рапорти співробітників прокуратур Голосіївського, Деснянського, Дніпровського та Святошинського районів Києва, які були раніше оприлюднені у ЗМІ", — уточнили у відомстві.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 203-2 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, прокуратурою Київської області розпочато досудове розслідування за фактом постановлення суддею Бориспільського міськрайонного суду завідомо неправосудної постанови.