Попереднє засідання суду з розгляду кримінального провадження щодо Приходька, Ярошенка та Пшука за напад на журналістів відбудеться 8 липня.

В ході засідання Комітету звернули увагу на те, що у правоохоронних органів немає доказів, що обвинувачені є членами злочинного угрупування.

Читайте також: За побиття журналістів Тітушку загрожує 4 роки в'язниці

Водночас голова ТСК з розслідування фактів побиття журналістів Віталій Ярема зазначив, що вищезгадані особи були розпізнані на відеозаписах рейдерського захоплення будинку вчительки з Києва Ніни Москаленко.

Крім того, Юрій Стець доповів, що 1 липня під час судового розгляду справи про побиття журналістів "на засіданні були присутні ворожі сили", які влаштовували провокації.

Він запропонував членам Комітету відвідувати судові засідання під час розгляду цієї справи. Ініціативу Юрія Стеця підтримав голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Нагадаємо, за словами столичної вчительки Ніни Москаленко, чиє помешкання намагалися захопити рейдери, до захоплення її майна причетний обвинувачений у побитті журналістів Вадим Тітушко.