Про це сказав генеральний прокурор України Віталій Ярема.

"Військова прокуратура зареєструвала кримінальне провадження та працює з метою встановлення тих людей, які організували так званий мітинг", — повідомив генпрокурор України в кулуарах Верховної Ради.

Відповідаючи на питання, яке покарання можуть отримати учасники та організатори акції солдат-строковиків, Ярема сказав: "Це може бути й дисциплінарне покарання, а якщо ця особа організувала ( мітинг – "24") з метою дискредитації української влади, українського війська, то я думаю, може настати й кримінальна відповідальність".


Нагадаємо, вчора вдень колона бійців вирушила на Адміністрацію Президента, скандуючи гасла проти Петра Порошенка.

Туди підігнали правоохоронців та автозаки.

Командування Національної гвардії України запропонувало нацгвардійцям, які протестують під Адміністрацією Президента, повернутися у військову частину для проведення подальших переговорів. Однак солдати не погодилися на це.

Керівництво Нацгвардії також пропонувало надати відпустки тим військовим, які служать вже більше року. Але на ці компроміси нацгвардійці не погоджувалися.

За словами народного депутата, екс-секретаря РНБО Андрія Парубія, під Адміністрацією Президента мітингували бійці Внутрішніх Військ, а не Національної Гвардії.

Окрім Києва, солдати-строковики Нацгвардії вийшли з протестом й у Харкові. Вони вимагали демобілізації в зв'язку з закінченням терміну служби.

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Степан Полторак наголосив, що протести бійців під Адміністрацією Президента є незаконними.

Останні бійці Національної Гвардії України та Внутрішніх Військ, що протестувати на Банковій, близько 23:10 залишили територію Адміністрації Президента.