Прокурор зауважила, що використання відеоконференції у ході судового провадження - це загальноєвропейська практика.

"Наша пропозиція провести судове засідання в режимі відеоконференції грунтується виключно на нормах чинного законодавства. Я і мої колеги про це неодноразово говорили. Розмови про те, що участь в засіданні з відеоконференцією незаконне - це ніщо інше, як спроба перекрутити і трактувати норми закону на свій лад ", - заявила Калита.

Вікторія Калита додала, що згідно норми застосовувати відеозв'язок можна лише за згоди підсудної.

Раніше адвокат Тимошенко Олексадр Плохотнюк заявив, що суд з відеоконференцією можливий лише у "силовому варіанті".

"Суд зробив запити про можливість проведення відеоконференції та відповіді на свої запити отримав. Вони є в матеріалах справи. Але згоди Юлії Володимирівни на участь в режимі відеоконференції немає, вона написала письмову відмову. Тому законних підстав для проведення судового засідання в режимі відеоконференції немає. Якщо щось буде зроблено, то тільки в силовому варіанті ", - заявив захисник.

На такі заяви прокурор Вікторія Калита відповіла, що не розуміє, що саме хоче оскаржувати захист Тимошенко, адже без згоди екс-прем'єра відеоконференція не можлива.

Прокурор також додала, що таким клопотанням обвинувачення якраз врахувало позицію підсудної, яка категорично відмовляється з'являтися до суду.

Нагадаємо, сьогодні екс-прем'єр Юлія Тимошенко вкотре написала заяву про відмову брати участь у засіданні Київського районного суду Харкова, яке заплановано на 14 серпня.