"Щодня ми отримуємо сигнали, які суперечать один одному, ми вже звикли і зберігаємо послідовну позицію, нагадуючи українцям, що пропозиції — на робочому столі. Якщо надійде якась інша інформація, ніж раніше, ми готові реагувати оперативно. Всі глави держав, міністри закордонних справ ЄС — у Вільнюсі, ми можемо оперативно приймати рішення, якщо ситуація зміниться", — запевнив він в ефірі радіостанції Ziniu radijas.

Читайте також: Немає вибору між Росією і ЄС, — Фюле

За його словами, питання України не обов’язково вирішити саме під час Саміту.

Якщо не вирішимо сьогодні-завтра, це — не трагедія. Звісно, буде значно важче, тут час не наш союзник, звісно, збільшиться тиск опонентів,
— додав він і наголосив, що останнім часом Україна зблизилася з Європою.

"І це ми бачимо не тільки в соціальних дослідженнях, а й на вулицях Києва. Це — голос людей, якого десятиліття не було чути, ми знову бачимо громадянську активність, що зростає", — наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні у литовській столиці Вільнюсі розпочинається дводенний саміт програми Євросоюзу "Східне партнерство".

Раніше планувалося, що 29 листопада у рамках Саміту Україна та ЄС підпишуть Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі. Проте 21 листопада Кабінет міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Таке рішення обурило українців і вони вийшли на Європейські майдани у Києві та майже усіх обласних центрах України, а також за кордоном.