Про це повідомляє Громадське ТБ.

Нагадаємо, сьогодні вдень колона бійців вирушила на Адміністрацію Президента, скандуючи гасла проти Петра Порошенка. Туди підігнали правоохоронців та автозаки.

Командування Національної гвардії України запропонувало нацгвардійцям, які протестують під Адміністрацією Президента, повернутися у військову частину для проведення подальших переговорів. Однак солдати не погодилися на це.

Керівництво Нацгвардії також пропонувало надати відпустки тим військовим, які служать вже більше року. Але і на ці компроміси нацгвардійці не погоджувалися.

Солдати Національної гвардії України, які протестують, вимагаючи демобілізації, не хотіли розходитися й планували ночувати на вулиці.

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Степан Полторак наголосив, що протести бійців під Адміністрацією Президента є незаконними. Він пообіцяв військовослужбовцям виплатити заробітну плату у розмірі до 9-ти тисяч гривень 15 жовтня.

Перший заступник глави АП Геннадій Зубко пообіцяв солдатам-мітингувальникам на Банковій у Києві зустрітися з ними у військовій частині після візиту Президента України Петра Порошенка до Мілана.

Увечері частина військовослужбовців Національної гвардії вирішили таки повернутися до своїх військових частин.