Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.


Позов подав колектив київського “Театру пластичної драми на Печерську” в особі акторки Тетяни Цапок, на яку рішенням трудового колективу поклали виконання обов'язків художнього керівника театру. Відповідачем у справі виступає Департамент культури КМДА.

Як повідомляє "Ракурс", працівники театру просять суд визнати незаконною бездіяльність цього департаменту, яка полягає в ухилянні від виконання рішень трудового колективу і профспілки театру, через що останній зазнає значних збитків.

Крім того, актори вимагають звільнити Олександра Никифорова (другий відповідач), який виконує обов’язки керівника театру та відповідно до закону зобов'язаний провести відкритий конкурс на заміщення вакантної посади художнього керівника, але досі не зробив цього.

1 липня за власним бажанням звільнилась незмінний керівник “Театру пластичної драми на Печерську”, режисер і засновник — Віра Мішньова. Після цього Департамент культури КМДА всупереч закону та інтересам трудового колективу призначив в.о. керівника театру Никифорова.

Театр пластичної драми планомірно почали знищувати, відколи Віра Мішньова пішла. Департамент культури КМДА призначив в.о. керівника театру, який зірвав нам відкриття театрального сезону у вересні. Він не проводить ніякої роботи з акторами, не організував, як того вимагає закон, відкритий конкурс на заміщення вакантної посади художнього керівника,
— розповіла позивач і акторка театру Тетяна Цапок.

За її словами, щоб запобігти безгосподарності та протиправній бездіяльності керівника, разом з профспілкою працівники театру провели 17 жовтня загальні збори трудового колективу та виказали йому свою недовіру.

“Звільнити його з займаної посади на підставі нашого рішення та ст. 45 КЗпП мав Департамент культури, який очолює Діана Попова. Проте, вона не лише ігнорує наші рішення, але й розпочала відвертий адміністративний тиск на театр з метою його знищення. Департамент культури урізав нам фінансування, забрав акторські ставки. Більше того, Попова нас хоче об'єднати з драматичним театром розмовного жанру “Золоті ворота”, так би мовити, схрестити їжака та вужа”, — каже Цапок.

Нагадаємо, за результатами внутрішнього аудиту Київської міської державної адміністрації виявлено порушень на суму понад 300 мільйонів гривень. Мер Києва Віталій Кличко очікує на реакцію прокуратури.