Як повідомляє портал "Сноб", в Парижі відбудуться дві акції - 8 грудня біля російського посольства та 10 грудня біля центру Помпіду.

10 грудня російські громадяни також вийдуть на Трафальгарську площу в Лондоні, а 9 грудня запланована акція протесту біля російського посольства у Великобританії.

Через соціальні мережі поширюються повідомлення про акції протесту в Берліні, Мюнхені, Дубліні, Нью-Йорку, Стокгольмі, Франкфурті, Празі, Ліоні, Римі, Торонто, Монреалі, Вашингтоні, Харкові, Токіо та інших містах.

В Росії заплановані акції протесту у декількох десятках міст. 10 грудня у Москві запланований санкціонований мітинг на Тріумфальній площі. Влада міста узгодила акцію за участі 300 осіб, однак на сторінці події в Facebook про намір взяти участь заявили понад 24 тисячі осіб.

Нагадаємо, 4 грудня в Росії відбулись парламентські вибори, на яких перемогла "Єдина Росія", однак не змогла здобути конституційної більшості в Державній Думі.

6 грудня у російській столиці на Тріумфальній площі затримали близько 600 учасників акції протесту проти фальсифікацій на виборах.

7 грудня поліція перекрила площу металевими огорожами та стягнули до неї підрозділи внутрішніх військ.

Також влада Москви закрила на ремонт площу Революції, де 10 грудня опозиція планувала провести свій мітинг. Згодом міські чиновники повідомили, що ремонтні роботи незначні і їх мають завершити найближчим часом.