Російських опозиціонерів звинувачують у підготовці до організації масових заворушень.

Автори стрічки переконані, що опозиція збирається захопити владу, при чому, використовуючи гроші з закордону.

Крім Удальцова арештували Костянтина Лебедєва, Володимира Маркіна, Іллю Пономарьова, Леоніда Развозжаева та інших, чиї імена не повідомляють.

Усім їм загрожує від 4 до 10 років позбавлення волі. Як повідомляє Інтерфакс, Лебедєва затримали на 2 доби та провели допит. Лідер "Лівого фронту" на своєму Twitter теж повідомив, що його арештували.

"Тримайтесь, женіть хвилю максимально. Мене закривають", — сказав він.

В квартирах опозиціонерів провели обшуки.

"Це нова хвиля репресій. Це відповідь влади на нашу активність, — сказав Удальцов на ходу, коли його вели на допит.

За версією авторів скандального фільму, влітку цього року Удальцов з головою комітету з оборони і безпеки парламенту Грузії Гіві Таргамадзе. У стрічці є відео, на якому зображена їхня зустріч.

Прокуратура і Слідчий комітет вирішили перевірити чи правдиві ці дані. Хоча і сам Удальцов, і Таргамадзе запевнили, що навіть не бачили одне одного ніколи.

"Встановлено, що голос, в тому числі наявний в сюжетах, знятих прихованою камерою відеоспостереження у фільмі "Анатомія протесту-2", належить Удальцову, а зустріч, фрагменти якої показані у фільмі, відбувалася в другій половині червня 2012 року в житловому приміщенні в столиці Республіки Білорусь Мінську", — запевнив прес-секретар Слідкому.

Нагадаємо, на попередньому "Марші мільйонів" Сергія Удальцова теж затримувала поліція.