Про це він заявив у вівторок, 3 лютого, у Києві під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, передає прес-служба глави держави.

Говорячи про Закон "Про оновлення влади" (про люстрацію), Джанні Букіккіо зауважив, що це "поганий закон", і Венеціанська комісія дуже критична в оцінках щодо нього.

Але ми дійшли спільної думки у дискусіях з Вашими представниками, з Міністром юстиції і домовились спільно працювати над його доопрацюванням та приведенням цього закону у відповідність з європейськими стандартами,
– зазначив він.

Голова Венеціанської комісії висловив думку, що процес люстрації варто було б призупинити та спершу доробити відповідний закон. Букіккіо наголосив на готовності своєї інституції допомагати Україні у напрацюванні відповідного законодавства. За його словами, вже наступного тижня до України прибуде делегація експертів ВК, яка проведе низку зустрічей, зокрема у Міністерстві юстиції.

"Ми будемо працювати настільки швидко, наскільки це можливо", — додав він.

Зі свого боку Президент України відзначив, що думка експертів Венеціанської комісії є дуже важливою для України. Порошенко підкреслив важливість співпраці з Венеціанською комісією у напрацюванні змін до законодавства в контексті імплементації Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом та необхідності приведення законодавства у відповідність до європейських стандартів.

До слова, Міністерство юстиції України направило подання про звільнення 40 суддів, які не дали дозвіл на проведення люстраційної перевірки.