Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Протягом доби зафіксовано близько 10 фактів обстрілу прикордонних підрозділів. Здійснювалися обстріли із застосуванням систем залпового вогню "Град" і мінометів. У випадках, коли обстріл здійснювався з тилових позицій, а не з боку державного кордону, для придушення вогню противника була задіяна артилерія ЗС України. В результаті обстрілу 2 прикордонника отримали поранення",— йдеться у повідомленні.

В українському прикордонному відомстві також заявили, що РФ продовжує стягувати війська до державного кордону України. Крім того, проводиться розвідка позицій прикордонників і сил АТО з використанням безпілотних літальних апаратів.

"Сьогодні близько 7 години ранку у 2 випадках помічені безпілотники, які здійснювали повітряну розвідку позицій українських силовиків у північній частині Луганської області на висоті близько 1 км",— зазначили прикордонники.

Нагадаємо, Держприкордонслужба повідомила, що найбільш запеклі бої відбуваються вздовж лінії державного кордону, куди Росія продовжує стягувати свої війська.