Про це він написав у блозі на "Українській правді".

"Протягування через Майдан персональних політпроектів – неприпустимо", - написав політик.

Луценко обурюється, що "Конституційна сверблячка охопила й УДАР", тоді як "неузгоджена з колегами по парламентській опозиції спроба освятити волею Майдану новий, суперпарламентський проект Конституції" – небезпечна.

"Треба припиняти ці танці опозиційних фракцій із написанням основного закону на коліні під конкретну кар'єру своїх лідерів", – впевнений опозиціонер.

Читайте також: Опозиція вимагає повернення до Конституції 2004 року, регіонали тягнуть час

На його думку Конституція 2004 року забезпечить баланс між гілками влади.

"Повернення до Конституції 2004 року – єдино прийнятний компроміс саме тому, що вона встановлює випробуваний 4 роками реальної політики баланс між гілками влади", – переконаний Луценко.

За його словами, "недосконалість і навіть дефективність тієї системи всі знають, але нову досконалу Конституцію потім мають написати не політики, а спеціально обрані народом Конституційні Збори".

"Тільки тоді це буде не змовою старих еліт по розподіленню портфелів, а дійсно революційною суспільною угодою про нову Україну", – впевнений політик.

Читайте також: У нас не залишається часу, я ратую за Конституцію 2004 року, — Кучма

Луценко вважає, що пропоноване нині у змінах до Конституції "всевладдя прем'єра" – не набагато краще за "диктатуру президента".

"А якщо цим суперповноважним прем'єром по протягнутому вами проекту стане регіонал, це і буде перемогою демократії? А якщо після перемоги опозиції на президентських виборах цю посаду обійме сам Янукович? І хто тоді збалансує корупційний контроль прем'єра над силовиками, судами і урядом?", - запитує він.