Він має намір провести нараду з організації дитячого відпочинку, відвідати міжнародний дитячий центр "Артек" та управління ФМС у Севастополі. Окрім того, у понеділок російський прем'єр проведе традиційну нараду з віце-прем'єрами та зустрінеться з т.в.о. голови самопроголошеної республіки Крим Сергієм Аксьоновим.

У зв’язку із черговим неузгодженим з українською стороною візитом Медведєва у Крим МЗС України висловлює рішучий протест.

Такі дії з боку офіційної особи РФ розцінюємо як грубе порушення Росією чинного законодавства України, суверенітету нашої держави, норм міжнародного права,
- заявили в МЗС.

“Відвідання головою російського Уряду окупованого Криму в день проведення виборів Президента України вважаємо особливим зухвальством та свідомою провокацією з боку Росії, спрямованою на дестабілізацію ситуації в Україні. Це суперечить раніше висловленій президентом РФ В.Путіним зацікавленості, щоб вибори в Україні пройшли у мирній та спокійній обстановці”, - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Кравчук вважає вибори найпотужнішою АТО проти Путіна

МЗС України вчергове закликає російську сторону поважати територіальну цілісність і суверенітет України, скасувати незаконні рішення про анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, дотримуватися норм міжнародного права і двосторонніх договорів.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що Росія з повагою поставиться до будь-якого вибору українського народу і працюватиме з органами влади, які сформуються після виборів президента.