Зокрема, в сюжеті каналу “Россия 24” йдеться про таке: внаслідок збройного нападу на блок-пост у Билбасовці, а також у центрі міста Слов’янська Донецької області серед “самооборонівців” було поранено троє людей і убито вогнепальним пораненням в голову одну людину. Окрім того, вбито двох представників “Правого сектора”.

Кореспондент “Россия 24” телефоном, без жодних фото та відео описав ситуацію таким чином: “До блокпоста в Слов'янську під'їхало кілька автомобілів, з ​​яких почали стріляти. На місце оперативно прибули бійці "самооборони" - у відповідь вогнем було вбито двоє нападників. Крім того, вдалося захопити дві машини - в них була знайдена символіка "Правого сектора" і велика кількість зброї, причому такої, якої нема на озброєнні української армії. Наприклад, пластид, димові шашки і прилади нічного бачення американського виробництва. Крім того, в машинах були виявлені карти на основі аерофотозйомки".

Читайте також: СБУ призупиняє активну фазу антитерористичної операції

Водночас російське видання “РИА Новости” пише, що “лікарі центральної лікарні Слов'янська підтвердили загибель однієї людини і поранення двох в нічний перестрілці на блокпосту в місті”.

"Близько 02:30 за місцевим часом (03:30 мск) до нас надійшли троє поранених. Один з них був у важкому стані, він помер від вогнепального поранення в голову", - начебто повідомив виданню представник центральної міської лікарні.

Водночас українські журналісти говорять про явні ознаки провокацій зі сторони російських ЗМІ.

Підготовлена ​​оперативна інформація на російському ТБ, яка практично моментально була поширена і стала першоджерелом (невже російський телеканал краще володіє інформацією, ніж місцеві ЗМІ?)… Обов'язкова присутність символіки "ПС" в машині - театральна постановка”, - пише на Facebook журналіст Роман Бурко.

“Інформаційна провокація - російські інформагентства в світле свято Великодня придумують приводи для вторгнення і загострення ситуації”, - зазначає редактор “Цензор.нет” Юрій Бутусов.

“Перестрілки в Слов'янську йдуть щодня на околицях міста, і навіть у центральній частині. І це не секрет. Всі мирні жителі з настанням темряви на вулицю не виходять. Міліції немає. А в будь-якого гопника як мінімум ПМ, а як максимум АК, маска, форма, і право на беззаконня”, - додав журналіст.

Окрім того, Бутусов повідомив, що в Билбасівці дійсно було перестрілка, але в ній брали участь кримінальні угрупування.

“Місцеві жителі повідомляють, що дійсно вночі в самому глухому і кримінальному районі Слов'янська - Билбасівці, сталася "стрілка" між кримінальними угрупованнями. У лікарню надійшло 5 тяжкопоранених бандитів. Жителі повідомляють, що в морг надійшло 6 убитих бандитів, у тому числі нібито з числа "зелених чоловічків". Інші джерела говорять, що в перестрілці загинули принаймні 10-12 осіб. Складно дізнатися - міліції там немає”, - розповів Бутусов.