За словами Віктора Пшонки, у Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківськй та Київській областях встановили факти здійснення держзакупівель, які стосуються будівництва, ремонту і утримання вулиць та доріг, без відповідних процедур на суму понад 45 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Як наслідок, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення службовими особами територіальних підрозділів "Укравтодору" трьох злочинів і заявлено позов про стягнення коштів у сумі понад 1 мільйон гривень", - повідомив Пшонка.

Також Генпрокурор звернув увагу на те, що через відсутність контролю керівників територіальних підрозділів "Укравтодору" за використанням держкоштів розповсюджені факти непідтвердження виконаних робіт документами первинного обліку.

"Такі порушення виявлені ревізіями в усіх регіонах держави. Завищення обсягів та вартості робіт склало майже 177 мільйонів гривень", - додав він.

Контроль Державної фінансової інспекції за усуненням виявлених під час ревізій порушень потрібно, на думку Пшонки, посилити.

"Загалом проведеними Держфінінспекцією ревізіями територіальних служб автомобільних доріг та дочірніх підприємств ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" за два останні роки встановлено порушень, що призвели до збитків на суму 225 мільйонів гривень", - підсумував Генпрокурор.

Нагадаємо, моторне (транспортне) страхове бюро запропонувало підвищити вартість автострахування. Там пояснюють - щоб не допустити погіршення платоспроможності гравців ринку. Підвищення вартості полісів джерела видання "Комерсант-Україна" передбачають на рівні 30-50%.