Про це сказав колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в інтерв'ю "Укрінформу".

Такого роду цілком таємні документи просто так на розгляд громадськості не з'являються. Вони дуже жорстко контролюються як у плані розробки, так і зберігання. Тож така поява — це цільовий витік, аби продемонструвати, що є і інший, глобальний план, який може бути реалізований,
— зазначив він.

На думку Маломужа, витік цього плану є своєрідним шантажем нашої держави та Європи.

Однак на широкомасштабний наступ, каже екс-розвідник, Росія зараз не піде, бо в неї не вистачає відповідних ресурсів, а також є інше політичне бачення.

"Адже такий сценарій веде до глобальної війни. А загроза її виникнення якраз і існує у випадку широкомасштабного російського наступу в Україні - відвертого та цинічного, який, однозначно розблокує нейтралітет НАТО. В Альянсі вже не будуть заявляти про невтручання у ситуацію", — наголосив Маломуж.

Тому путінські війська зараз будуть бити по больових точках: Широкине, Новоазовськ і кільце довкола Маріуполя, Авдіївка, Піски, Щастя, Горлівка, Ясинувата, певною мірою, Дебальцеве, аеропорт і передмістя Донецька.

Нагадаємо, розвідка США і НАТО отримала дані про плани Генштабу Росії щодо захоплення території всього Лівобережжя України за 15 діб.